WATCH TV SHQIP LIVE STREAM Tv -Kanale Shqip 24h NE DITE LIVE Streaming-FREE TV ONLINE-Klan TV ♥♥TV SHQIP,♥♥TV SHQIP LIVE,♥♥KANALE SHQIP♥FREE ONLINE TV ♥,LAJME SHQIP,SHQIP TV,ALBA TV LIVE! : TV Histori

TV Histori

Shpërbërja imageParaqitja skematike e një disk NipkowPër mundësinë e pikës dhe linjës nga imazhet Line Scan dhe për të transferuar vlerat shkëlqimin e elektrike, dhe përfitimet e një teknologjie të tillë si fillim si 1843 Alexander Bain vuri në dukje.
 Realizimi i parë praktik i Paul Nipkow shpikur në vitin 1883.
 Teleskopi i saj elektrike, e cila shpërtheu me anë të një disk me rotacion (Nipkow disk), që ishte dhënë me fotot rregulluar spirally vrima në sinjale chiaroscuro ose të vënë përsëri së bashku, ai raportoi mbi 6 Janar 1884 për një patentë. Pas idetë e Paul Nipkow arritur fillimin e 20-të Century, foto e parë televiziv transmetimit. Pali Nipkow është referuar për këtë arsye si shpikësi i parë mënyrën e realizimit praktik të televizionit. Fotografia TV në një televizion me disk array (Nipkow vertikale line)Pllakë përkujtimore në 9 Rognitzstraße shtëpi në Berlin-WestendNipkow ka vetë ideja e tij asnjëherë nuk u realizua në praktikë, nuk kishte në atë kohë nuk ka mënyrë të përshtatshme përforcuar, madje edhe në atë kohë ishte i njohur vetëm dritë-ndjeshme qeliza, qeliza selen, për të ngadalësuar për transmetimet televizive.Nga "teleskop" në ekranin elektronik në vitin 19301897 zhvilluar Ferdinand Braun dhe Jonathani Zenneck rreze katodë tub, i quajtur edhe "tub Braun". 

Mjetet e një rreze elektron dhe kontrollin e tij nga pjata shfaqë elektrostatik ose mbështjellje elektromagnetike mund të jetë pixels njëpasnjëshme projektuar mbi një gotë fosforeshente-veshura. Rreze katodë tub gjetur aplikacione të saj të parë në pajisjet matëse (oscilloscopes p.sh.). Deri në fillim të viteve 2000, vazhdimisht evoluon, ajo ishte për shumë vite baza për fotot televizive.Në 1906 Max Dieckmann një tub Braun për 20-line siluetat. Por kjo ishte vetëm pas shpikjen e përforcues tub Denes Mihály 1919 mund të transmetojë imazhe duke përdorur një Bildzerlegers thjeshta oscillographic mbi disa kilometra. Dieckmann ngjashme sukses në vitin 1925 me një tub Braun në Mynih. Tregon televizive nga gusht Karolus në të njëjtin vit u bazuar në përdorimin e efektit elektro-optik Kerr, i cili arriti Karolus duke përdorur qeliza përmirësuar Kerr e tij.Të gjitha këto përpjekje kanë të përbashkët me të ndërmerren në vitin 1920 nga John Logie Baird në Britani të Madhe dhe Herbert E. Ives dhe Charles Francis Jenkins në SHBA tregon se bën autopsi mekanike imazhi janë përdorur. Më 26 Janar u mbajt në Londër nga JL Baird, demonstrimi i parë në botë i televizionit në vend. Në vitin 1927, Baird ishte një sinjal televiziv ndërmjet Glasgout dhe Londrës dhe më 8 Shkurt 1928 teknologji bridged e tij televizive me dekompozim imazhit mekanike, tashmë Atlantikut [2]. Gjyqi i tij filloi në vitin 1931 vazhdoi transmetimet e BBC.Transmetimi i parë tërësisht elektronik i imazheve me tuba elektron në dërgimin dhe marrjen anën menaxhohet Kenjiro Takayanagi 1926. Ai ishte regjistruar paraprakisht karaktere Katakana イ, në një tub Braun nga [3].Më 11 Maj 1928 paraqitur nga Denes Mihály në Berlin për një rrethi të vogël, transmetimi i parë televiziv gjerman. Në të njëjtin vit, gusht Karolus prezantuar në 5 Great Ekspozita Radio gjermane në Berlin në frontin e sistemit të tij televiziv, imazhi marrë e prototipit Telefunken kishte një madhësi prej 8 × 10 cm dhe një rezolutë prej rreth 10.000 pixels. Të Dénes paraqitura Mihály në Telehor show radio furnizuar me një madhësia imazhit të 4 × 4 cm, 900 pixel, një cilësi shumë më të ulët foto, por ka arritur një rezonancë të madhe publike: për dallim nga prototip unsellable Telefunken tentuar nga Mihály, pajisja e tij për shitje . Dhënë vetëm pak orë e dërgesave të gjykimit kanë disa stacione Post Imperial, cilësinë tepër të dobët foto, çmimet e larta pajisjet dhe sidomos fillimi i krizës ekonomike globale 1929, një ushtrim mjaft e kotë. Megjithatë është 31 Gusht 1928 si data e fillimit të televizionit në Gjermani.Fillimi i 1930 nuk kishte televizion praktikisht vetëm mekanike. Rreze katodë tub ishte fillimisht të jetë shumë e komplikuar dhe shumë të shtrenjta. Megjithatë, ju premtoi veten duke përdorur një sistem plotësisht elektronik televizor, një rezolutë shumë më të lartë imazhi. Në Gjermani, Manfred von Ardenne paraqitur publikisht për herë të parë plotësisht elektronik televizioni rreze katodë tub në Ekspozitën Radio gjermane 1931 ("Premiera botërore e televizionit elektronik").Megjithatë edhe gjatë 1937 konkurruan nga sistemet mekanike televizive me televizionin elektronike. Në veçanti, TV me vidë pasqyrë e TeKaDe kompanisë mund të bindë me shkëlqim të lartë dhe mprehtësi. Vetëm pas rritjes së numrit të linjave për 441 linja TV në mekanike qenë joekonomike për të prodhuar. Vetëm Scophony Kompania britanike e ndërtuar deri në fillim të Luftës së Dytë Botërore televizion mekanike për 405 linja ose 441 linja pas një normë ish në Shtetet e Bashkuara.Transmetimet e para radiofonike që nga viti 19291929 filloi radio stacionin jetën mendje (Berlin Radio Tower) me transmetimet gjermane para testit të rregullta. Fotografitë e para televizive ishin prej tij më 8 . Mars transferuar për të testuar në laboratorin e postës televiziv [4] Menjëherë pas kësaj vazhdoi DRP, televizioni i parë gjerman standard i Amerikës: copëtimi imazhin në 30 rreshta (= 1200 piksela) me 12,5 ndryshimet ekran për sekondë. Standardi ka qenë e përshtatur për zhvillimin teknik:Viti Numri Linja image këmbimitnë Hz1929 30 12.51931 48 251932 90 251934 180 251936 375 251937 441 25 *

    
* Futja e gërshetim, foto të këmbimit 25 ose 50 fushat e secilit ½ 220 linjaFilloi pak para fillimit të transmetimeve testit të parë në Gjermani në Britani të Madhe, John Logie Baird në natën me një program të testimit të rregullt në kanalet e BBC. Standardi televiziv lokal ishte 30-1935 linjat vertikalisht në një aspekt prej 3 deri 7, 12.5 korniza për sekondë. Filloi në 1936 në Britani të Madhe mosha e televizion me definicion të lartë, ajo ishte gjyqi i parë drejtuar në ndryshimin javore në sistemin me 240 rreshta dhe Baird dërguara nga sistemi Marconi me 405 rreshta. Në shkurt të vitit 1937, sistemi me 405 rreshta, 25 korniza për sekondë, raport aspekt u krijua fillimisht për 5 4 (1950 u ndryshua në një raport prej 4 deri 3). Përcaktuar më vonë si standard televiziv Një sistem i qëndroi deri në 1965 vetmi standard në Britani të Madhe, në vitin 1965 ajo u plotësua fillimisht nga standardi evropian CCIR të linjave 625 nga 1985 zëvendësohen plotësisht."Televizioni në spital," Mars 1942 picture gjermane propagandaTVs Mirror në veprim në vitin 1937 me një statujë të Paul televizionit NipkowNë vende të tjera evropiane, ka qenë transmeton eksperimentale televizive. Në Holandë ai ishte në iniciativën private në vitin 1934 një shërbim eksperimentale rregullt televiziv në standardin angleze me 30 linja, që kishin mbetur në veprim deri në shtator 1939 (fillimi i Luftës së Dytë Botërore). Në vitin 1949, televizioni u prezantua në linjën 625 CCIR.Në Francë gjithashtu transmeton eksperimentale televizive është kryer. Nga 1937 ata kishin zhvilluar një sistem të prodhimit-gati-definicion të lartë televiziv i cili transmetohet parë me 437 rreshta. Pas pushtimit të Parisit nga Wehrmacht, transmetues u konfiskuan në Kullën Eifel dhe të konvertohet në standardin gjerman me 441 rreshta. (Programi ishte me përfituesit francezë pa probleme të arkëtueshme). Transmetuar një program ishte kryesisht për ushtarët e plagosur në spitalet ushtarake në dhe rreth Parisit. Franca ishte vendi i vetëm në Evropë ku televizion vazhdimisht gjatë luftës mund të marrë në Gjermani kishte për të rregulluar një bastisje bombardimeve në vitin 1944 të dërgesave. Në Britani, program televiziv ishte ndërprerë pas shpërthimit të luftës në vitin 1939 dhe rifilloi vetëm në vitin 1946.Në Bashkimin Sovjetik, programet publike Gjyqi filloi gjithashtu në qytetet e Leningradit dhe të Moskës tashmë në vitin 1930, kryesisht me të blera në teknologji amerikane. Zhvillim është ngadalësuar vetëm poshtë gjatë luftës, pas luftës janë bërë transmeton përsëri. Është i njohur i "Leningrad" TV, i cili, sipas modelit të zhvilluar në Gjermani "popullor televiziv" E1 në Zonën Sovjetik dhe RDGJ u prodhua më vonë për tregun Sovjetik.Në SHBA, ka pasur zhvillime të shumta në vitet 1920 dhe kompanive që kishin të bënin me zhvillimin e televizionit. Në vitin 1929 ka qenë i standardeve të veta të çdo kompanie, në të cilën programet eksperimentale janë kryer. Rezolutat ishin midis 24 linja (Jenkins) më 30 dhe 45 linja në 60 rreshta. Jo më pak për shkak të ndryshimeve të vazhdueshme dhe përmirësimet nuk mund të krijohet një standard për një kohë të gjatë, dërgesat publike gjykimit ishin gati përfunduar në vitin 1934. Vetëm me zhvillimin e teknologjisë nga 1938 përsëri filloi transmetimet provë në rezolutat mes 441 linja dhe 700 linja. Deri në vitin 1942, Televizioni komb Sistemi i Helsinkit (NTSC) ranë dakord në standardin ende përbashkët me 525 rreshta dhe 30 korniza për sekondë (NTSC nuk i referohet këtu natyrisht për sistemin (atëherë inekzistente) me ngjyra, por ajo është emri i Komitetit të Standardizimit, e cila më vonë edhe standardi ngjyra ka vendosur që tani mban emrin e komisionit).Pas luftës në Gjermani dhe shumica e vendeve fqinje, përveç Francës (819 rreshtat e parë vetëm nga 1980 konvertimit të plotë në 625 rreshta) dhe Britania e Madhe (405 linjave, linjat 625 deri në 1965) në rinisjen e transmetimit atëherë e deri më sot 625-line standard përdoret me 25 ndryshime të imazhit për sekondë (Gerber standard) të konvertuar. Të dhënat teknike themelore për raportin rezolutë dhe aspekt dhe Frekuenca vizuale e ekranit të TV foto atëherë ka mbetur i pandryshuar për më shumë se gjysmë shekulli.Botuar në fund të 1929 projekteve elektronike hobbyist parë për marrës televiziv, i cili në disa raste mund të merrni edhe foto dhe të shëndoshë; kishte një përdorim praktik këtë Fanart kufizuar për shkak se stacionet eksperimentale jeta shaka deri në vitin 1934 programet televizive të transmetuar me zë. BBC beamed vetëm që nga viti 1931, me dërgesat nga balta. Revista britanike botuar që nga viti 1930, "Televizioni praktik" është në numrin e saj të mars 1934 prej rreth 3000 pronarë vetë-bërë televizive, dhe afërsisht 1,000 Pronari fituar komercialisht nga televizioni në Britani të Madhe vetëm.Zhvillimi i masmedias në vitin 1950Televizioni në vitin e pjesëmarrësve Gjermani1952 3001955 100.0001957 1.000.0001959 2.000.0001960 3.500.0001964 7.000.000Në fillim të vitit 1951 ka pasur tashmë 10 milionë në televizor nga shikuesit amerikanë në Britani dhe Francë posedonte të paktën 600.000 shikuesve më shumë se 4.000 marrës televiziv. Si "me sy të zgurdulluar" medium tallur ishte ende nuk ka konkurrencë për radio, veçanërisht pasi programi ishte i kufizuar në dy orë në ditë.Setup eksperimentale për transmetimet televizive në Grundig në vitin 1951, u largua nga skaner film me një projektor Mechau, të djathtë e gjeneratorit model test.Familja shikuar televizion, circa 1958Numri i shikuesve të televizionit mori në vitet në vijim në mbarë botën për shpejtësi: në vitin 1952 ka pasur tashmë 15 milionë në SHBA, ndërsa në Britaninë e Madhe 1450000, [5] në Francë pothuajse 11,000 në Republikën Federale të Gjermanisë rreth 300 Për këto 300 pjesëmarrës, pastaj "NWDR TV", u hap më 25 dhjetor 1952, i parë i rregullt programi gjerman televiziv pasluftës qenë ndonjëherë i dërguar në shtator dhe tetor 1951 nga stacioni Grundig punës në Fürth. [6] RDGJ filloi mode rregullt TV disa ditë para se të Republikës Federale të Gjermanisë: Dhjetor 21, 1952, e kjo ishte ditëlindja e 73 e Stalinit, ishin të gatshëm për të marrë rreth 60 mjete, të gjitha në Berlin [7].Ngjarja e parë televiziv direkt madhor ishte kurorëzim i Elizabeth II në 2 Qershor 1953, hera e parë kjo tejkaluar numrin e shikuesve televiziv në Mbretërinë e Bashkuar (27 milion nga një popullsi prej në atë kohë 36 milion euro) për dëgjuesit e radios (11 milion). [8] Numri i licencave televizive u rrit nga vetëm 1,5 milionë në vitin 1952 në rreth 3 milion në vitin 1954. [5] Marrjen nga Gjermania dhe Franca kjo ishte gjithashtu i pari Broadcast transnacional evropian.Në vitin 1955 ka pasur 100.000 njësi në territorin federal, dhe në vitin 1957 parapagues parë TV milion u arrit, dhe në vitet në vijim, televizioni u bë objekt i prestigjit. Zbulim i madh arrihet një mediumi masiv të televizionit në Republikën Federale të Gjermanisë 1959: Përditshëm 5.000 njësi janë shitur, në fund të vitit, ka qenë dy milion në vitin 1960 gati 3.5 milion abonentë. Së fundi, në vitin 1961 ka qenë 26 shtete në mbarë botën më shumë se 100 milionë shikuesve të televizionit.Prodhuesit televizive ishte, si klient, thellësia e tubit përcakton një shëmti, sepse ata nuk harmonizohen me "brendshme moderne" e familjeve në vitet 1950. Në emisionin e radios kombëtare në Londër 1959, një kompani nga një TV që mund të jetë si një "kornizë [...] varur në mur." Në fakt, pajisja kishte pamjen e të qënit shumë të sheshtë, për shkak se ajo nuk u zhvillua tapered nga para për të mbështetur. Megjithatë, [9], thellësia ishte e konsiderueshme, dhe për këtë arsye prodhues këshilluar për të ul receptorin e telefonit pajisjen vetëm në qoshet e dhomave. Kjo kërkesë ishte deri futja e ekranet e sheshtë rreth 2000 hasur shpesh sidomos në restorante.Në vitin 1960 ka pasur vetëm nën 16 milionë dëgjuesit e radios rreth pjesëmarrësve, si shumë si 1945. E shitjeve u rrit nga futja e tranzitor, i cili bëri të mundur për të ndërtuar bagazhet vogla dhe të lehta, të udhëtimit dhe të makinave radio, radio, që barazohet në fillim të viteve 1960, të shpërndarjes e tij më e fortë. Megjithatë, televizioni gjithashtu u rrit në popullaritet, në vitin 1964 ka pasur tashmë 7 milionë shikuesve. Deri në fillim të viteve 1970, ritmet e rritjes u kthyen: pse numri i pjesëmarrësve radio vazhduar të rritet, por vetëm me rreth 2 për qind në vit, numri i abonentëve televizive është rritur me pothuajse 20 për qind në vit. Nga mesi i viteve 1960, tregu për pajisje radio ishte i ngopur në masë të madhe, dhe industria u përgjigj duke diversifikimin e produktit varg të saj, e cila ka qenë e pranuar nga klienti: kjo njësi e dytë dhe të tretë janë blerë.Regjistrimi në studion e Radios Jugperëndimore, Baden-Baden 1964Jo vetëm publiku, interesi i politikave në rritjen e TV: Kancelari Konrad Adenauer u përpoq një qeveri federale, në varësi të televizionit organizuar privatisht, televizioni-Gjermani GmbH ngritur. Ideja Adenauer-së për të krijuar radion si një "lidershipi politik do të thotë në qeverinë federale përkatëse", por nuk mund të mbizotërojë. Me "Vlerësimi i TV" të Gjykatës Federale Kushtetuese të 28 shkurtit 1961, te megjithatë, autonomia e vendeve u konfirmua në çështjet e radiodifuzionit Përndryshe, të ngritur një institucion bamirësie sipas të drejtës publike. 'S Televizioni i dytë gjerman (ZDF), bazuar në Mainz, e cila filloi transmetimin më 1 prill 1963 rifilloi. Përveç kësaj, ARD mësoi 1964-1969 pesë programeve rajonale Televizioni një të tretën.Radio kthye ofrojnë program gjithnjë e më atraktive të televizionit më 30 Gusht 1963, një risi teknike në kundërshtim: radio dygjuhësh (stereofonik). Një tjetër tipar i programit të radio FM është trafiku (transmetuar trafikut, duke paralajmëruar trafikut funksion).Televizor me ngjyraTelevizioni Set përmirësime teknike e radios të merrni edhe një risi teknike: futjen e televizionit me ngjyra në Republikën Federale të Gjermanisë më 25 Gusht në vitin 1967. Tashmë në vitin 1963 transmetimi i parë televiziv ngjyra e imazhit test.Gjermanisht parë me ngjyra TV Telefunken PAL Color 708S, 1967Eksperimentet e para me imazhet televizive me ngjyra të bazuara në ndarjen e spektrit të ngjyrave në ngjyra bazë, John Logie Baird përdorur në eksperimentet e tij në fund të 1920, një disk Nipkow me "krahë spirale" për ngjyrat e kuqe (R), gjelbër (G) dhe blu (B) . Metoda u përmirësua në vitin 1930 nga E. Andersen dhe 1935 nga Instituti i Kërkimeve të Postës Gjermane (KPR) konfiskuar, kur ata filluan të zhvillimit të një procesi televiziv ngjyra. Ajo ka punuar për një metodë bisequentiellen që ishte bazuar në Kinemacolor dy-film me ngjyra dhe të lejohet një imazh dy-ngjyra me 2 × 90 rreshta dhe 25 korniza për sekondë. Lufta e Dytë Botërore e ndërpreu zhvillimin gjerman televiziv ngjyra.Që nga qershori 1951 (Columbia Broadcasting System) në Nju Jork nga CBS transmetoi parë TV me ngjyra program në botë, e cila është gjithashtu e bazuar në metodën bisequentiellen, ajo u nderpre pas disa muajsh. Metoda CBS ka pasur disa disavantazhe serioze, duke përfshirë sistemin ishte i papajtueshëm me të zezë dhe të bardhë TV, frame rate duhej të rritur nga 60 Hz në 140 Hz për të shmangur rrah, e cila nga ana e nevojshme për shkak të Bandwidth kufizuar të frekuencave të një reduktim në rezolutë.Televizioni Color SistemitNTSCPër të shmangur më tej dështimet e kushtueshme ishte me përpjekje të konsiderueshme nga ana e Komitetit Kombëtar të Sistemeve televizor posaçërisht (NTSC), Paneli ishte i përbërë nga shkencëtarë nga të gjitha kompani e njohur elektronike, zhvilluar më pas një zgjidhje teknikisht efikas. Rezultati, standarde NTSC, ishte 23 Dhjetor 1953 ka deklaruar detyrueshme. Ajo karakterizohet nga tri pronat:

    
Compatibility: transmetimet televizive ngjyra mund të shikohet me marrës të zezë dhe të bardhë, pa humbje e mprehtësi.
    
Rekompatibilität: Black-dhe-bardhë programet televizive mund të shihet në pranuesve televiziv ngjyra si me marrës të zezë dhe të bardhë.
    
Bandwidth pandryshuar: informatat shtesë ngjyra është inkorporuar në sinjalit ekzistues monokrom dhe kështu nuk kërkon hapësirë ​​shtesë mbi brezin e frekuencës.Të metat thelbësore të sinjalit të pjesshme ngjyra të paqëndrueshme NTSC gjatë transmetimit mund të çojë gjithashtu në "ndërrime drastike ngjyra [...], për shembull, nga blu në të gjelbër." Arsyeja është funksioni i fazës së subcarrier ngjyra me ngjyrë. Prandaj tallëse interpretojnë NTSC Shkurtesa si "kurrë Color The Same". Si një workaround çdo marrës televiziv NTSC ka një slider quajtur kështu "ngjyrë" (Tint për "ngjyrë"), me riprodhimin me ngjyra mund të rregullohen.Rreth 1955, doli ideja për të krijuar një sistem uniform televiziv ngjyra në Evropë. Në Konsultativ Komiteti Ndërkombëtar Radiokomunikacionit des (CCIR) Konferenca mblodhi, ajo u gjet se standardet e ndryshme të linjës do të paraqesin probleme të konsiderueshme në standardizimin: Në SHBA, një 525-line standard u përdorur në Angli linjat 405 dhe 819 në Francë vendet e tjera evropiane 625 rreshta.Kur zi-e-bardhë televizion, vetëm një sinjal u është dërguar një sinjal luminance nga e bardhë në të zezë. Zhvillimi i televizionit ngjyra është e bazuar në idenë që të vazhdojë të dërgojë sinjal vetëm një të vetme. Megjithatë, në studio duke punuar me sinjalet RGB, e cila në teori mund të dërgohet, për secilën nga tri ngjyra duhet të jetë moduluar mbi një bosht të veçantë, e cila kërkonte një gamë të madhe dhe kjo do të jetë joekonomik. Televizor me ngjyra sistem NTSC, SECAM dhe PAL kështu të shërbejnë për të ulur tre sinjalet RGB në një sinjal të vetme për t'u transmetuar.SECAMNë Francë, me mbështetje masive nga qeveria, televizor me ngjyra SECAM sistem i zhvilluar (SECAM = sekuencial (COULEUR) à Memoire). Për shkak të mangësive teknike, ajo kishte për të rishikuar disa herë, dhe ajo doli variantet SECAM 2, 3 SECAM, SECAM SECAM 3a dhe 3b përfundimisht. Gjatë Bruch shpikësi PAL Walter shikoi nevojën për ndryshime të përhershme si dobësi konceptuale të SECAM, pastaj WDR TV-inxhinier Franz Josef shprehur në Smitten si vijon: "Kam arritjet e shkëlqyer e inxhinierëve francezë admiruar, ku është arritur gjithmonë Sistemi SECAM për të përmirësuar më tej [...]. "PALWalter Bruch në Gjermani studioi sistemet ngjyra televizive, NTSC dhe SECAM, për të mësuar nga gabimet e sistemet konkurruese. Bazuar në NTSC, ai i projektuar në Telefunken në Hannover për PAL TV me ngjyra System (Faza Line alternuara = "ndryshim faza per line"). Ajo ndryshonte kryesisht nga një kompensim ngjyra të integruar, e cila pengoi shfaqjes së problemit vendimtare e standardit NTSC, shtrembërim ngjyra, "metodë PAL [është] në krahasim me NTSC dhe SECAM metoda më e qëndrueshme." Në faza testimi i sinjaleve PAL nuk mund të regjistrohen magnetically, të gjitha transmetimet televizive nga kjo periudhë ishin transmeton prandaj jetojnë. Filma u projektuan (16-mm-/35-mm-Filmgeber dhe Diageber) me anë të sistemeve optike dhe gjithashtu transmetua drejtpërdrejt nga ky projeksion.Sistemet e para të prodhuara industrialisht-incizim për sinjalet PAL erdhi nga Korporata Radio kompanisë amerikane të Amerikës (RCA). Sistemet janë dorëzuar së pari në vitin 1966 në fund, rreth tre të katërtat e një vit pas testimit të suksesshëm e prototipit në karnaval Këlnit.Zhvillimi i PërgjithshëmMë 24 Mars deri 7 Prill 1965, mbajtur në Konferencën e Vjenës të XI Grupit të Studimit të CCIR për unifikimin e sistemit televiziv ngjyra, përfaqësues nga 39 vende morën pjesë në, 21 ishin në favor të SECAM francez, 11 West gjermane për PAL dhe 7 vende për NTSC televiziv sistemit ngjyra amerikan. SHBA dhe Republika Federale e Gjermanisë nën planifikuar saj PAL dhe NTSC sistemet e tyre nën emrin QAM (kuadraturë amplitude rregullim, kuadraturë amplitudë ulje) për të kombinuar. Franca dhe Bashkimi Sovjetik ishin në gjendje të bien dakord përkohësisht për shfrytëzimin e përbashkët të procesit të SECAM.E para transmetimet e drejtpërdrejta televizive me ngjyra janë transmetuar me kabëll për të transmetuar shtëpi. I parë i transmetimit ngjyra e makinave marrë WDR në pranverën e vitit 1967, studiot më lëvizshme transmetuese në atë kohë kishte vetëm NDR dhe ZDF e. Deri në vitet 1970 nuk ka pasur ndonjë rajonal transmetuesve transferimit makinën boje; në vend të kësaj ka pasur një pishinë që ishte ndarë nga disa transmetuesve. Ndërmjet viteve 1967 dhe 1970, televizioni u kaloi për ngjyrën në Republikën Federale të Gjermanisë.Fotografia TV u riprodhuar nga një tub foto me ngjyra, e cila u bazuar në një patentë 1.931 paraqitur nga Manfred von Ardenne: Tre shirita mikroskopik hollë e phosphors afër ngjitur në tre ngjyrat primare ishin të organizohet në mënyrë që ata janë të skanuar me një rreze elektron, të plotësuara me dritë të bardhë; nje metode per kontrollin e ndarë nga tre ngjyrave nuk korespondon përfshijnë patentës.Ngjyra TV në shtëpi është e bazuar në idenë e dritat me ngjyrë nga projeksionin fotografik (vrimë-drejtuar metodë skanimi nga Raphael Eduard Liesegang, 1896), për t'u zëvendësuar nga elektron trarëve. Ky fillim maskë hija tub është zhvilluar nga Werner Flechsig për ngjyra tub hije maskë foto (patentuar 1938). Përmirësime të mëtejshme të procedurës montuar ON Goldsmith dhe Harold B. Ligji i KKA një amerikan. Zhbllokimi erdhi në konkurs; CBS HYDRON ndërtuar së pari një tub ngjyra, siç ishte përfundimisht përdorur edhe në televizionin e pasluftës gjerman nga 1960.Walter Bruch prapa armë "Olimpik" në Lojërat Olimpike 1936Përmirësime të konsiderueshme në mprehtësinë e imazhit dhe riprodhim me ngjyra mund të arrihet përmes një tubi maskë hije me lojëra elektronike slot. Në këtë metodë, të gjitha tre armë elektron krah për krah (në-line), në vend të tubave (Delta) para se të bashkuar si në një trekëndësh në një sistem. Tubat e tilla ishin në dispozicion në Gjermani nga në vitin 1972. Rrugën e vet ishte kompania Sony në vitet '60 vonë me tub Trinitron, projektimit izoluar në strip ngjyra në vend të një maskë hije bashkangjitur në një barelë telave nga njëri-tjetri. Nëpërmjet këtyre kornizë të fortë goditjen një tub Trinitron është gjithmonë në mënyrë të konsiderueshme më e rëndë se një tub inline me maskë çarë.Me rëndësi të veçantë për zhvillimin e televizionit si një medium masiv ishin ngjarje të mëdha ndërkombëtare të sportit, i cili kishte qenë në 1936 Lojërat e XI. Treguar Lojërat Olimpike në Berlin, ku për herë të parë u mbajt një transmetim të drejtpërdrejtë televiziv. Me transmetimet televizive të XVIII. 1964 Lojërat Olimpike në Tokio mbi sateliti 3 Syncom do të ketë një raport aktuale globale veprimtarinë për herë të parë lejon, kanë që ka një vend të fortë në mbulimin e Olimpiadës. Olimpiada e parë ishte në SHBA i Verore 1968 Lojërat Meksika raportuar në ngjyrë. Nga 1972 Lojërat Olimpike në Mynih pastaj fotografitë me ngjyra shkoi rreth botës.1971 kontrollet e para tejzanor largët ishin të demonstruar. North Mende prezantoi wireless "Dëgjimi largët" me anë të infra të kuqe kufje. 1981, stereo u prezantua në televizion.Format rreth transferimitSatellite TVFillimet e TV satelitore janë në vitin 1962, kur për programet televizive herë të parë midis SHBA (stacioni Andover terren) dhe Franca ishin transferuar nëpërmjet satelitit Telstar. Më 6 Intelsat F1 I ("Early Bird") bërë të mundur transmetimin e thirrjeve telefonike në distancë të gjatë, teleks dhe televizioni programeve; prill 1965 komunikimet e para komerciale satelitore u vënë në veprim.Në përpjekjet për të përdorur një zbulua nga Herman Potočnik dhe botuar tashmë në 1928 pozicion gjeostacionar për pritjen e drejtpërdrejtë televiziv në Europë, një global transmetimit satelitë plan u miratua në Konferencën Administrativ Administrativ Konferencën Botërore Radio Radio (WARC) në Gjenevë në vitin 1977. Nga 1 Jan 1979 ishte një marrëveshje me një afat prej 15 vjetësh, e cila ka dhënë që mund të rrezatojë pesë ose më shumë programe programe televizive Radio direkt nga sateliti në secilin vend pjesëmarrës. Pozita e çdo vendi kishte për të (dhe satelitët) për të ndarë me deri në tetë vende të tjera. Varësisht nga pozicioni geostationary ishin planifikuar si 40-27 transponder transponder MHz në një distancë nga mbivendosje e frekuencave 19,18 MHz. Direct Transmetimeve Satellites (DBS) duhet të jetë i pozicionuar në 36.000 km me një ndarje prej 6 ° (rreth 4000 milje) mbi ekuator. Një pozitë e zakonshme syrit (19 ° West) u caktua Belgjika, Republika Federale e Gjermanisë, Franca, Hollanda, Italia, Luksemburgu, Austria dhe Zvicra. Pronat e teknologjisë satelitore është e ashtuquajtura popullsi e tepërt, ajo është referuar mbivendosjes nga fushat në të cilat trarëve trarëve (spot) mund të jenë të pranuara. Ky fenomen është për përdoruesit përfundimtarë të cilët mund të marrin programe nga vendet fqinje me sistemin e vet satelitor, ndonëse të dobishme, por hodhi në planet shtetërore për të drejtën e autorit televizive satelitore madhështor dhe problemet ligjore.Në Luksemburg, SES ASTRA ka S.A. (Société des EUROPEENNE Satellites) u themelua në atë kohë, si edhe zhvillimin e shpejtë avancimin teknologjik në teknologji LNB ka lejuar familjet me pjata satelitore relativisht të dobishëm e ende vetëm 1,2 metra në diametër pritjen e drejtpërdrejtë të pushtetit të ulët (20 watts në transponder) pas- për të praktikuar satelitët e komunikimit. Kjo ishte një përfundim logjik i SES privat që mund të jetë përmes përdorimit të satelitit moderne me një EIRP e 51 dBW tas nevojshme madhësia për herë të parë në një format të përshtatshëm me të vërtetë masive prej 75 cm dhe të reduktuar pak.  


Nga planifikimi shtetëror të keqe, të transmetimit të energjisë e TV konkurrenti Astra SAT rezultatet kishte qenë vendosur nga vitet e vonesës deri në 230 watts për kanalin televiziv, e cila është vetëm katër kanale televizive lejuara, koncepti i mëshoj e Astra megjithatë pashë para 16 kanale televizive me Ekliptikschutz plotë.Nga dështimit të një TV satelit 21 Nëntor 1987 dhe bonus koha e satelitit kombëtar direkte ishte gjallë dhe mënyra për suksesin e tregut mbi 11 Dhjetor 1988 nisi Astra 1A-free. Edhe pse satelitore TV 2 ka filluar ende më 8 Gusht 1989, por tepër vonë për projektin privat Astra kishte goditur miliardë dollarësh TV shtetëror projekt satelitor.Televizori kabllorNën administrimin e Ministrit Federal të Postës, Kristian Shvarc-Shilling, teknologji satelit nuk është, por instalime elektrike gjithëpërfshirëse për të gjitha ekonomitë familjare ishte kërkuar me rrjetet broadband kabllor me bosht të përbashkët. U zhvendos në vitin 1983 nga Zyra Federale Gjermane rrjetin Post broadband cable aktivizuara duke përfituar nga diapazonin e frekuencave në 300 MHz, transmetimin e njëkohshëm të më shumë se 29 kanale televizive dhe 24 radio programeve stereo. "Wired transmetimin", TV kabllor u testuar parë në katër pilot-projekteve që janë të reklamohen si pilot në Ludvigshafen, Gjermani, Dortmund, Mynih dhe Berlin. Pilot projekti kabllor Ludwigshafen ishte gjithashtu në të njëjtën kohë lindjen e televizioneve komerciale, e cila në fillim Janar 1984 me PKS (sot Sat.1) transmetimi i tij ka filluar.VCRNë vitin 1954, RCA një pajisje në treg që mund të regjistrojnë dhe të luajë imazhet televizive mund të, kjo "e Parë Botërore Video pajisje" përpihen 21600 kasetë metra në orë dhe nuk kanë punuar ende në metodën e regjistrimit scan spiral përdorur sot, por bazuar mbi patentat e Telefunken kompanisë gjermane dhe Loewe. 

 Në lidhje me licencat e tjera nga një prodhues amerikan e pajisjeve profesionale, kompania Ampex, menaxhuar kompanitë japoneze Sony dhe JVC (Japoni Kompania Victor), clunky dhe të shtrenjtë profesionale incizim shirit magnetik dhe pajisje rishikim të një prodhimi të menaxhueshme dhe me kosto-efektive në masë të elektronikës të konsumit në duke e bërë. Regjistrimi i transmetimeve televizive të thotë një shkëputje nga varësitë tokësore data fikse transmetuese. 


 Si një televizion (Short TV Gjithashtu, greko-latine Arte fjalë Television) i referohet një medium masiv parë, të ndërmjetësuar unidirectional dhe sinkron konceptuar nga qendra dhe transmetimet audiovizuale prodhuar për një audiencë masive shpërndanë.Sipas televizion, por është kuptuar (Regjistrimi regjistrimi, prodhimit, transmetimit dhe pritjen teknikat) si një kompleks socio-teknike të organizatave kanale (publike ose private) dhe teknikat.Përveç kësaj, folja tregon aktiviteti i shikuesve të televizionit konsumojnë anë të një marrës, masmedia. [1]Përmbajtje

    
1 Teknologji
    
2 Financimi
    
3 Përmbajtja
    
4 Playout dhe arkivimin e
        
4.1 Zhvillimi
        
4.2 Digital arkivimin dhe përpunimin e
        
4.3 Mungesa e kujdesit për arkivimin
    
5 Aspektet sociale
        
5.1 Përdorimi në Gjermani
        
5.2 Shiko Sociologjike
        
5.3 Efektet negative dhe kritika
        
5.4 Efektet pozitive
    
6 Historia
        
6.1 Zhvillimet e hershme
        
6.2 tregon televizion parë
        
6.3 Televizioni në Gjermani
        
6.4 Zhvillimet e mëtejshme
        
6.5 Hapat e zhvillimit në fushën teknike
        
6.6 televizor me ngjyra
        
6.7 Satellite TV
        
6.8 Jo-lineare televizioni dixhital
    
7 views
    
8 Shih edhe
    
9 Letërsi
        
9.1 Përgjithshme
        
9.2 Trajnimi
        
9.3 China
        
9.4 Gjermani
        
9.5 feministe analizon
        
9.6 Itali
        
9.7 Teknologji
    
10 Shënime dhe referenca
    
11 LidhjeTeknologji→ Artikulli kryesor: Teknologji TelevizioniKamera TV me teleprompterPër zakonisht moduluar antenave televizive të transmetimit RF në ose Wired (kabllor) është përdorur. Transmetimit nëpërmjet antenës është bërë ose nëpërmjet frekuencave tokësore (antenë TV, i quajtur gjithashtu televizionit tokësor), ose me ndihmën e jo-tokësor satelitore transmetuese (TV satelitor).Si foto dhe informacion të shëndoshë është i koduar në transmetim, në varësi të standardit televiziv përdorur. Ka një shumëllojshmëri të standardeve televizive në mbarë botën, të cilat mund të reduktohet në një disa parametrave themelore, megjithatë, ajo është para së gjithash një dallim në mes të TV analog dhe TV dixhital. Se televizioni analog i referohet televizion, ku të paktën të dhënat e imazhit, por zakonisht të dhëna të shëndosha janë transmetuar në analog. TV analog në metodën e transferimit ngjyra është një parametër i rëndësishëm për të bërë dallimin e standardeve të ndryshme televizive analoge. Worldwide TV analog me transmetimin e imazhit dixhital është duke u bërë gjithnjë e më të margjinalizuar. Shih TV dixhitale, analog kaloni-off.FinancimGjermani Annoying Ky artikull ose paragrafi, situata në Dar Gjermani. Ndihmë të na shpjegojë situatën në shtetet e tjera. 

Në medium e televizionit disa ofruesve të programit janë ballafaquar me një audiencë masive prej disa milionë shikuesit (konsumatorët).Ky është fakt historik, në shumicën e vendeve, që sipas ligjeve ekzistuese, televizioni ishte përdorur më parë ekskluzivisht nga institucionet publike. Kjo ndryshoi me kostot e transmetimit rënie dhe liberalizimin e tregut. Kostoja e prodhimit të përmbajtjeve janë marrë nga ofruesit e programeve në mënyra të ndryshme (shih gjithashtu sistem të dyfishtë të transmetimit).Transmetuesit publike me një qëllim shtet-themeluar programit, nga të cilat duhet të orientojë përmbajtjen financave në Gjermani në një masë të madhe të tarifave të fiksuara nga qeveria (shih gjithashtu gez), dhe reklamat. Disa burime të tjera të ardhurash përbëhet rishitje ose licencimin e prodhimeve televizive private.Financave televizioni privat evolon pothuajse ekskluzivisht nëpërmjet reklamave. Prodhime televizive jepen zakonisht në mënyrë, shumë nga përmbajtja e programit është blerë apo licencuar. Kur prodhimet e blera ose të licencuara e televizionit privat gjerman është më së shumti të ardhurat-amerikan seri apo filma, formatet pjesërisht të tëra televizive.Përveç publikut dhe transmetuesve privatë, ekzistojnë të ashtuquajturat pay-TV kanalet (TV Pay anglisht, dhe televizionit abonim) të cilat janë paguar direkt nga shikuesit (p.sh., Sky Gjermania, dikur Premiere). Këto encrypt transmetimet e tyre, të cilat mund të shihen vetëm me dekoderëve të veçanta. Shikuesi pastaj paguhen në varësi të sistemit ose nga programi apo paketë software apo Dërgesë në. Për të ardhmen, një pagesa është planifikuar të rendit. Që nga reklamat shpesh perceptohet nga shikuesit si shqetësuese pa kanale zakonisht paguajnë për reklamat për financim. Kjo është përmendur shpesh si argument kryesor të zgjedhin për të një abonim pay-TV, dhe gjithashtu vetë-promovimi mund të jetë shkëputur.Në Mbretërinë e Bashkuar, një formë e ndërmjetme ekziston. Edhe pse BSkyB lokal pay-TV, por ajo ende përmban reklama në lidhje me sa më shumë si reklamat-financuar televizion privat.PërmbajtjeKy artikull ose seksion kërkon një rishikim. Detaje të mëtejshme jepen në faqen diskutuese. Të na ndihmojë për të përmirësuar atë, dhe pastaj hiqni këtë tag.Studio TV e televizionit MDR transmetimi live CIDTelevizive eshte nje nga masmedias. Ajo merr pjesë në mendimin e popullatës.Televizioni është përdorur nga publiku kryesisht për aktivitete rekreative dhe argëtuese, për mbledhjen e informacionit apo arsimi. Prandaj, ne ndarë transmetimet televizive në emisione argëtuese, programet e lajmeve dhe televizion arsimor. Ky i fundit është në Gjermani, me përjashtim të dokumentacionit, në përputhje me misionin e tyre edukativ ofruar pothuajse ekskluzivisht nga transmetuesit e shërbimit publik. Gjithnjë e arsimit të përziera me argëtim dhe lajm për ashtuquajturi infotainment. Ky lloj programi është gjithashtu ofrohet gjithnjë e më shumë nga kanalet televizive private dhe të paguajnë.Varg i programeve argëtuese është jashtëzakonisht të ndryshme dhe përfshin, ndër të tjera, seri filma dhe programe argëtuese, të cilat mund të ndahen në kategori të tjera. Për të Arsimit kategori përfshin Televizioni, dokumentacioni politika, programe këshilluese dhe shkenca.Nga industria, televizioni është përdorur për reklama. Në të commercials shkurtër produktet individuale dhe / ose markave janë paraqitur dhe blerja e tyre është e rekomanduar. Përveç reklama, ekzistojnë edhe të ashtuquajturat shitjet e tregon apo infomercials. Disa kanale të specializuara, të ashtuquajtura shtëpi-pazar channel treguar asgjë gjithë ditën, por ato tregon shitjes.Për industrinë e reklamës, televizioni është një nga mediat më të mëdha, për shkak se shumë njerëz mund të arrihet në këtë mënyrë. Përveç kësaj, TV për industrinë e reklamës është për shkak se ju shumë mirë mund të zgjojnë ndjenjat dhe emocionet e konsumatorit me këtë medium.Në Gjermani, kërkesat ligjore që rregullojnë kohëzgjatjen dhe shpeshtësinë e reklamimit për të transmetuar apo kohës së transmetimit. Të drejtat për të transmetuar reklamat në transmetuesve të shërbimit publik janë më të kufizuara. Ju nuk mund të transmetojë reklama, për shembull, pas 20 orë, si edhe të dielave dhe gjatë festave federale territoret e njohura. Për jo-transmetuesve të shërbimit publik, reklamat nuk mund të tejkalojë 20 për qind të programit, pra 12 minuta në orë, tejkalojnë.Politika e shtetit dhe të përdorin TV kryesisht për të informuar publikun dhe për të nxitur formimin e opinionit. Gama e shkon përmbajtje nga referenca për ngjarjet e rëndësishme deri në paralajmërimet fatkeqësi. Politikanët shpesh përpiqen në televizion për të bindur popullatën e pikëpamjeve të tyre ose për të justifikuar punën e tyre. Në shumë vende, televizioni është gjithashtu përdoret shpesh nga qeveria për propagandë.Një tjetër kërkesë e teknologjisë televizive në video survejimi është duke u gjithnjë e më të lirë si teknologji nga njëra anë është e cilësisë më të mirë dhe më të lirë në të njëjtën kohë, nga ana tjetër, prodhimi më i shtrenjtë i përmbajtjes është harruar.Në hulumtimet hapësirë, kostot e vlerësuara të larta për emetimet gjithsesi, teknologjia TV është përdorur gjithashtu. Këtu, megjithatë, fotot rrallë lëvizin janë regjistruar. Në vend të kësaj, kamera të posaçme janë përdorur, të cilat shpesh kanë rezolutat shumë të lartë dhe / ose dritë tjetër fantazme kur dërgoni perceptuar nga syri i njeriut, regjistron dhe pjesërisht shtyrë në tokë.Playout dhe arkivimin eZyra Teknike koordinimi çdo stacion radio është dhoma e kontrollit. Këtu kalojnë të gjitha sinjalet hyrëse dhe dalëse. Parimi këtu është se për çdo kanal imazhit automatikisht një kanal audio është aktivizuar (audio videon më poshtë). Stacioni kalimi marrë sinjal nga rrymat transmetimet satelitore, Raportet nga studiot e jashtme dhe të jetojnë lidhje me furgona korrespondente dhe OB së bashku. Një lidhje komandë çon në objektet e tjera teknike të stacionit të tilla si studiot e regjistrimit, dhomën e kontrollit, grafika, redaktimi, drejtimin, etj Për shumë rrjete janë në rrjet tashmë me njëri-tjetrin plotësisht të gjitha departamentet teknike. Për shembull, një film është ulur në kompjuter dhe e dërgoi mbi rrjet. Rreth stabilimenteve degëzuese gjithashtu të kandidojë direkt në ndonjë rrjetet e tjera (p.sh. ARD-Stern)Zhvillim 
Në ditët e para të televizionit, shumë programe u transmetua drejtpërdrejt ose para-prodhohen si një sekuencë audiovizuale. Regjistrimet e transmetimeve të drejtpërdrejta janë bërë në atë kohë ende pjesërisht nga filmuar nga monitori. Që nga mesi i viteve 1960 ishte studio regjistrimi dhe Playout të përmbajtjes gati me pajisjet Maz nga e cila fundi i viteve 1970, VCR janë zhvilluar për përdorim në shtëpi dhe dyqan sinjalet analoge apo dixhitale në shirita magnetikë apo disqe dhe do të lejojë përpunimin e Kontributet individuale bërë. Në vend të saj, kompjutera janë zëvendësuar shpesh sot që ofrojnë një shumëllojshmëri mundësish përpunim plotësues. Për të përdorur teknologji të vjetër të huaj më tej, njësitë rtv janë ende në përdorim. 
Deri tani, shumica e stacioneve televizive janë transferuar në serverat pikërisht programueshëm video që Shitore postimet pas një sekuencë të caktuar kohe dhe të shikohet. Video Server mund të përzënë në distanca të mëdha të transmetimit automatikisht dhe kështu të reduktojë teknike dhe përpjekje njerëzore për një minimum. Për shkak të formës së përpunimin e sinjalit digjital sot është edhe afatgjatë ruajtjen (arkivimin) e kontributeve në formë digjitale. Televizioni mbërthyer vetëm në një fazë të migrimit, sepse qëndron vjetra të arkivave televizive janë digjitalizuar shpesh në kurriz të madh, për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm të të dhënave të ruajtura në përmbajtjen kaseta të vjetra dhe për të lejuar për qasje të shpejtë.Për çdo program, nuk është një e ashtuquajtura "Rruga Post" është në dispozicion. Server video ose i quajtur edhe LMS (Sistemi i Menaxhimit Library) i nxitur nga Ausspielsoftware (Harris, guralecë Beach, etj.) Dmth Audio-/Video-Sigals dyja fillimit dhe kalimi dhe përzierjen me mikser transmetojë është i kontrolluar nga distanca nga Ausspielsoftware. Kështu, një inxhinier mbikëqyrës teknikisht monitoruar transmetimin e disa programeve. Ai duhet të punojnë ngushtë me redaktorët e programit dhe mund të ndërhyjë për të afat-shkurtër ndryshime. Kjo kërkon një njohuri të mirë të Ausspielsoftware dhe redaktimin e ngjarjeve të programit.Arkivimin dixhital dhe përpunimin eDigital arkivimi është sot kryesisht me shirit apo disk. Për shkak të kasetave me kosto të ulët VAGJ janë përdorur kryesisht sot. Në formatin e skedar llojeve Imx nga Sony dhe Panasonic dominojnë DVCPro50 format. Rezoluta është 720 × 576 pixel. Shkalla e të dhënave është 50 Mbit / s në orë për incizimit të bjerë rreth 27 gigabajt të të dhënave. Në përditshme arkivimin transmetues të zgjedhin sot mes grupit dhe zgjidhjet kombinim disk, sepse në ruajtjen afat-shkurtër në disk për qasje të shpejtë skedar është e mundur. LTO kaseta të cilat kanë një kapacitet ruajtje prej 200-500 gigabajt janë të menaxhuara nga kontrolluar kompjuterin (të tepërta) robotë që mund të organizojë një portofol të mediave deri në 6000. Një bibliotekë e tillë prek 1.200 terabajt per robot.

Rrjeti kompjuterik modern televiziv të mëdha plotësisht i automatizuar lejon transferimin e të dhënave nga kasetë të dhënave në serverin e videove dhe anasjelltas, madje edhe pyetje ne linje Archives klientët e jashtëm (transmetuesit e tjerë, agjencitë, etj) mund të jenë të përpunuara në çdo kohë. Software moderne të kontrollit të tilla si DIVArchive organizuar të gjitha hetimet dhe ka bërë aq i fuqishëm se skena PC mund të jetë prerë nga arkivat individuale pa tarifat duhet të jenë të ngarkuar nga arkivi i pjesshëm (rivendosur). Playout dhe Arkiv (në zemrën e secilit transmetues) të cilat janë të lidhura aq ngushtë që çdo herë që një qasje është e mundur. Për arkivat analog, kontributi përkatës ende ka për të sjellë nga një punonjës nga rafti dhe vazhdoi përfundoi laboriously me dorë, e cila merr kohë dhe burime.IMX dhe DV dobishme në lidhje me formate si këmishë MXF për të ruajtur informacione meta. Këto janë funksion thjesht përshkruese dhe në titullin e mbledhjes dhe edhe detajet personale Tags për përmbajtjen transmetimit. Duke përdorur këto terma mund të quhet direkt nëpërmjet rrjetit, kontributet përkatëse (të ngjashme me koleksioneve digjitale MP3 muzikë). Duke bërë të mundur për të gjetur çdo material arkivor bazuar keywords hyrë direkt dhe të hapur.Mungesa e kujdesit për arkiviminArkivat e vjetër janë shkatërruar pjesërisht, pjesërisht për arsye politike, nganjëherë thjesht për të bërë dhomë. Shumë stacione televizive nuk e ka kuptuar se çfarë janë vlerat që ata shkatërruan. Kështu që sot shikon për botën e televizionit britanik BBC nga ndonjë kopje të mbetura nga ditët e hershme të Doctor Who seri, me mbi 100 pjesë janë shkatërruar qëllimisht nga arkivi vet të BBC-së.Shumë filma treguar në RDGJ ashtu u zhduk nga arkivat ose arrit pas bashkimit të dy shteteve gjermane, një shtet ku ata nuk mund të tregohet. Këto filma të përfshijë, për shembull, seri "Hotline në jetën e përtejme".Sidomos filma nga ditët e hershme të televizionit kanë qenë prej kohësh konsiderohet si jo të mjaftueshëm e vlefshme për arkivimin. Video kaseta ishin të shtrenjta dhe në furnizim të shkurtër dhe ishin të ri-regjistrohen pas dërgimit. Gjithashtu arsye autorit penguar interes në ruajtje. Filma Pra replaying treguar tashmë ishte e lidhur pjesërisht me tarifat shumë të larta.Aspektet socialePërdorimi në GjermaniShpërndarja në Gjermani [2] Raporti Viti pajisjen [3] inventarit pajisjet [4]1998 95,5-95,8 138,2-140,01999 95.3 143.62000 95.5 143.32001 95.5 147.82003 94.4 145.52004 95.0 148.12006 95.2 151,92007 95.9 156.02008 94.1 147.4Në Gjermani kemi (2004) 95 për qind e familjeve kanë të paktën një televizor, 28 për qind e familjeve të dy televizionet, njëmbëdhjetë për qind më shumë se dy. Kanalet satelitore kanë 37 përqind e familjeve kanë televizor kabllor, 54 përqind e familjeve. 70 për qind e familjeve kanë një VCR. [2] [5][6] u rrit në mënyrë të qëndrueshme në qytetari mesatar çdo panë në vitin 1992, 158 minuta e televizionit një ditë, 1997 183 minuta - në Republikën Federale, konsumi televizioni ka që nga futja e televizionit deri në vitin 2011 - (!) Bazuar në të gjitha tre-vjeçare njerëzve .. Në vitin 2004, ka pasur tashmë 210 minuta, 225 minuta në vitin 2011, dmth 3,75 orë. Extrapolated për një vit, kjo i përgjigjej në vitin 2005 për një periudhë të non-stop televiziv prej gati dy muaj në vit [7] Mbi mesataren më parë papunë dhe të moshuarit larg [7] Gratë dhe vajzat përdorin televizionin më shpesh se meshkujt, dhe për arsye të relaksimit ..; por ata le të kandidojë më shpesh në sfond. 90% e të anketuarve të të dy gjinive, megjithatë, tregojnë se ata përdorin TV kryesisht për tërheqjen e informacionit [8].Qasja sociologjikeNjë familje amerikane shikuar televizion, rreth 1958Televizioni është një medium masiv ka evoluar në vendet e industrializuara që nga viti 1950, të mesme dominuese. Ndërkohë, rreth 95 për qind e familjeve gjermane kanë të paktën një televizor, 40 për qind prej tyre edhe dy apo më shumë. Për shumë njerëz ajo është bërë pjesë e jetës së përditshme dhe shpesh madje edhe orarin e strukturuar përditshme. Ajo i nënshtrohet një donacion nga të gjitha klasat dhe grupmoshave, dhe bashkëvepron me një efektivitet të panjohur më parë në vend të të gjitha institucioneve me pretendimin gazetaresk, por krejtësisht pa i zëvendësuar ato. Në Gjermani në vitin 2008 pa audiencë rreth 3.5 orë e televizionit në ditë, në Shtetet e Bashkuara ishte një periudhë në tremujorin e katërt të vitit 2008 5 orë. [9]Televizioni ndikon në orientimin dhe leveling (leveling). Mjeti më i rëndësishëm për këtë është përsëritja e shpeshtë. Kështu, ajo bëhet baza e shije dhe stil të përgjithshëm dhe ndikon në formimin e komunikimit social. Pra, Alexander Kluge vëren një nivelim të votave në një tingull TV mesatare. [10]Përforcuar nga shfaqjen e kanaleve të ngrohtë, shoqëruar me rolin në rritje të internetit dhe televizionit digjital dhe mediat e reja sociale në jetën sociale, funksioni stilistik e televizionit, megjithatë, shkon prapa. Çdokush mund të jetë drejtor i tij brenda kufijve të caktuar. Kjo shkakton një rritje fragmentimin dhe fragmentimi i perceptimit social dhe komunikimit. Trajtuar atë siç duhet për të mësuar, është detyra e edukimit mediatik. Televizioni ka, si të gjitha mediat shpesh ndikon në mendimin e konsumatorit. Që nga përmbajtja e televizionit, megjithatë, transportohen shpesh si mediat e tjera, ky është një prioritet.


Stacionet televizive shpesh bëjnë kërkesa për të paraqitur në audiencë një vështrim në shoqëri komplekse. Fushat më shumë dhe më shumë dhe më të ndryshme të jetës shoqërore përjetuar një zgjerim vëmendjen e mediave. Por zona duhet të jenë të përfaqësuara jetë interesant, të kuptueshme dhe vizualisht realizueshme. Kështu shkon dorë për dore që nga fillimi një përzgjedhje, shoqëruar me një reduktim në shumëllojshmëri të kodeve dhe sistemeve komunikuese shenjë, si një specializim dhe të përsosur akustik-vizuale sinjale. Në fakt, në shumë raste, në mënyrë që temat televizive mbi të kuptuarit duket i vlefshëm vetëm krijon. Në kërkim të temave të reja që lidhin të audiencës, duke thyer producentët televizivë shpesh kufijtë, kështu që shpesh vjen në sytë e shumë njerëzve në thyerjen e tabuve.Efektet negative dhe kritikaKritikët e medias si Neil Postman frikë nga konsumi në rritje të medias prishjen e sjelljes morale. Sidomos portretizimi i dhunës në televizion është kritikuar. Studimet tregojnë një lidhje midis shfaqjet televizive me pamje të dhunës dhe sjelljeve të dhunshme. [11], deri në çfarë mase kjo është një shkakor (shkakor) marrëdhënia është e diskutueshme dhe subjekt i hetimit shkencor.Disa studime sugjerojnë se sasia e shikimit të televizionit gjatë fëmijërisë me arsim më vonë është arritur të lidhura (dmth., më të larta konsumi televizioni, më keq pasqyrat financiare). [12] [13]Përveç kësaj, shikimin e lartë televiziv në fëmijëri dhe mbipeshës adoleshentëve dhe një më të lartë se në masë indeksin e trupit mesatare, pasivitet fizike, të dobët fizike, palestër duhanit pirja e duhanit dhe pasojat përkatëse në moshë madhore është i lidhur. [14] [15] [16] [17 ]Për më tepër, është e diskutueshme nëse edhe posaçërisht të dizajnuara për të vegjëlit programeve televizive dhe mbështetjen e videove blerjes së tyre gjuhësore. Sipas një studimi të kryer në vitin 2009 janë fëmijët nën tre vjet, edhe nga programet e projektuar posaçërisht për fëmijë të vegjël për të promovuar edukimin gjuhësor, zor se përfitojnë: Foshnjat ishin vetëm të jetë i aftë për të mësuar foljet të reja, kur një i rritur ato duke përkrahur aktivisht [. 18] 


Efektet pozitivePërhapja e televizionit në zonat rurale në Indi ka çuar, sipas një studimi nga Robert Jensen dhe Emily Oster më të larta frekuentimin e shkollës femërore dhe një normë më të ulët të fertilitetit. [19]Në Brazil, shpërndarja e Rede Globo, audienca e saj për opera sapuni rritur në masë të madhe. Në këto telenovelat përfaqësuar mbi 70 për qind nga personazhet femra kanë fëmijë. Sidomos gratë e varfëra kishte qenë përhapja e Rede Globo në vitet 1970 dhe 1980, më pak fëmijë. Efekti fertilitätsreduzierende është në lidhje me femrën e dy vite të tjera të shkollimit. [20]Histori→ Artikulli kryesor: Historia e televizionitZhvillimet e hershmeTV Telefunken Marresit nga viti 1936Në vitet e hershme të zhvillimit të koncepteve televizive të tilla si vizion elektrik, telegrafik Shih, elektrike dhe televizioni Telephanie janë përdorur.Në vitin 1883, Pali Nipkow shpiku teleskopin "elektrike", me ndihmën e një disk me rotacion ("disk Nipkow"), e cila ishte dhënë me fotot rregulluar spirally vrima në dritë të errët sinjaleve të ndara ose të vënë përsëri së bashku. Nipkow ishte hera e parë që një formë e qëndrueshme e një transmetimi televiziv funksional foto, e cila mund të zbatohet, megjithatë, deri shumë vite më vonë. Për shkak të idesë themelore në zbatim Paul Nipkow është nganjëherë referuar si shpikësi i televizionit. Teknika për ndarjen dhe riprodhimin e imazhit ishte Nipkow opto-mekanike, por ajo ishte në kohën e zhvillimit ka metoda televizive të përdorura në këtë shpikje.

1907 pasoi rus Boris Rosing, transmetimi i parë dhe pritjen e një imazhi televiziv në hije, për të cilat ai mori një patentë në shumë vende, duke përfshirë edhe Gjermaninë.Kjo është një riprodhim i një imazhi televiziv elektronike mundshme, demonstruar në vitin 1906 në Gjermani Max Dieckmann (një nxënës i Ferdinand Braun), i cili kishte një rindërtuar tub Braun. Megjithatë, si një instrument regjistrimi Dieckmann krijuar një disk Nipkow. Mungesa e përforcim elektronike në vitin 1906 ishin të pajisur në vend të vrima në brushat teli disk Nipkow abtasteten një template metalike. Këto imazhe mund të lëvizen me dorë, Dieckmann TV ishte imazhe kaq lëviz (në një rezolutë të 20 linjave në 10 korniza për sekondë) përsëri. Që nuk ka pasur "të drejtë" kamera televizioni, televizioni Dieckmann fillimisht mbetur pa rëndësi praktike, tub fotografia është konsideruar shumë e shtrenjtë dhe tepër e komplikuar.Në vitin 1920, Leon Theremin zëvendësoi vrima në disk Nipkow dhe aranzhimet pasqyrë arritura nga 1927 tashmë transmetimet në mes të ditës dhe imazhe me 100 rreshta në shkallë të gjerë parashikimet. Megjithatë, rezultatet e tij nuk janë publikuar, por janë përdorur nga ana e fshehtë sovjetik për monitorim individual. (Rekord i famshëm në botë në atë kohë ishte 48 rreshta.)TV historike (Brown HF 1 e vitit 1958)Kamera e Kaluar televizionit (TV GmbH circa 1964)


Televizioni i parë tërësisht elektronik zhvilluar në vitin 1926 nga fizikanti hungarez, inxhinier elektrik dhe shpikësi Kalman Tihanyi - "Radioskop" (patentë korresponduese tani është shtuar në trashëgimisë dokumentare Botërore). Manfred von Ardenne gjithashtu ka punuar në vitin 1930/31 për një sistem që ka punuar mirë mbi bazën e zhvilluar nga Ferdinand Braun, së bashku me Jonathan Zenneck në 1897 rreze katodë tub (gjithashtu i quajtur rreze katodë tub).Ky tub ishte për shumë vite metoda më e përdorur gjerësisht për të shfaqur imazhe për televizionin. Por aplikacionet e para gjenden në aparatin matës. Vendimtare për zhvillimin e mëtejshëm të katodë rreze tubet televiziv kontribuar Vladimir Zworykin, në vitin 1923 skanerat e parë praktike elektronike që tub Ikonoskop trilluar, i cili u prodhua nga 1934 seri, por sot nuk janë më të përdorur. 1929 Vladimir Zworykin shpiku tub kineskop për riprodhimin e imazhit. Disa të dhëna nga Philo Farnsworth tashmë kishte në vitin 1927 Zworykin zhvilluar një funksionim të pavarur nga ray tub katodë tub dhe aparat fotografik dhe transferohet në laborator me një imazh të dy para Zworykin realizuar patentë tub e tij foto. Kështu, dy hapi rrugën për televizionin plotësisht elektronik. 

1926 arriti Kenjiro Takayanagi demonstruar për herë të parë, transmetimit dhe të shfaqin një imazh në formën e një dy-stroke letra elektronike. Në një përpjekje për të ndërtuar ndërtesën në idenë e Max Dieckmann, ishte një japonez karakter Katakana që ishte thyer parë me një disk Nipkow si një imazh shfaqet në ekranin e një tub rreze katodë.Transmeton televizion parëJohn Logie Baird sulmuar si Kenjiro Takayanagi për imazhin përpiqen përsëri në disk origjinal Nipkow dhe zhvilluar një sistem të plotë funksional nga studio, transmetimin e programeve. Në vitin 1928, i tij erdhi me transmetimin opto-mekanike dhe opto-elektronike metodë televiziv transatlantike e një foto televiziv nga Londra në Nju Jork. Përveç shpikjet e tij të shumta dhe suksesin gamë Baird-së ka të ngjarë të jetë arritja më e madhe se ai audienca efektivisht demonstruar mundësitë e televizionit, duke e bërë atë popullor dhe kështu në përgjithësi zhvillimi i përshpejtuar shumë teknike. Ai ishte gjithashtu një pjesëmarrës në themelimin e parë të televizionit si një medium. 
Ky 1920iger parë televiziv për 1940iger vjet me dërgesat e rregullta të rreth 40 stacione, një televizion ishte fillimisht në standardin e 30-line. Ajo transmetuar nëpërmjet valëve të radios në valë të gjatë, të mesëm dhe të shkurtër dhe u prit në Amerikën e Veriut, Evropë dhe Australi. (Shih gjithashtu → Tuning)TV në Gjermani→ Artikulli kryesor: Historia e televizionit në historinë e televizionit në Gjermani dhe AustriNga 22 Mars 1935 në Gjermani ishte transmetimi i parë i rregullt në botë televiziv në cilësi definicion të lartë (shih TV Paul Nipkow, Berlin). Ky titull është e diskutueshme megjithatë nga BBC, për shkak se transmetuesi Paul Nipkow dërguar fillimisht vetëm 180 rreshta, megjithatë, BBC që nga viti 1936 me 405 rreshta. (1937, Gjermania futi një linjë 441.) Që nga viti 1929, ka pasur disa shërbime të rregullta televizive, si dhe BBC, por vetëm në rezolutat e ulta midis 30 dhe 60 rreshta. Kulminuar përjetuar programin në Perandorinë Gjermane 1933-1945, e cila arriti vetëm disa mijë spektatorë në të ashtuquajturat të madhe-ekran dhoma TV dhe zyrat në Hamburg, Berlin dhe më vonë, me transfertat gjera të Olimpiadës Verore në vitin 1936. Për këtë qëllim, një ekzistuese 15 automjete nga televizioni celular është vënë edhe në shërbim për herë të parë. Për shfaqjen e fotografive televizive në madhësinë kanavacë në zonat e imazhit të mëdha, procesi i ndërmjetëm filmi u përdorur. Më shumë funksionale të mëdha TV ekran metodë në këtë kohë ishin: 1) qeliza-matrix Metoda (a grid qelizë panel me 10.000 deri 40.000 poqat si pika imazhit; zhvilluar nga A. Karolus) dhe 2) pajisje të projektimit me Schmidtschem pasqyrë lente (me Braun tub) [21] [22] më vonë. mirënjohur i madh Eidophor ekran projektimi pajisja me një parim operativ roman në 1939 ishte hartuar vetëm teorike. Pas fazës së prototip gjatë ajo ishte prodhuar serially nga 1959. [23] 
Në vitin 1939, atëherë marrësi tashmë e përhapur popullore, një radio ndërtuar shumë thjesht, "TV Popullit", emri zyrtar i "marrës njësi" të lënë mënjanë (gjermanisht televizioni Unitetit marrësi E 1). Ajo ishte planifikuar që pesë kompanitë duhet të bëjnë këtë TV në vitet në vijim në numër të madh. Kjo pajisje është e pajisur kryesisht me tuba çeliku të serive 11er dhe 14er dhe kishte një kanal marrës fikse. Njësia kishte një cilësi shumë të lartë drejtkëndëshe tub foto për 441 linjave dhe gërshetim. Teknikisht folur, ishte shumë më përpara E1 kohës së tij, sepse tub fotografia ishte shumë e sheshtë. Nuk ishte vështirë se një jastëçkë gjilpërash, kështu që ky tub është e mbushur me tuba prej viteve 1970 mjaft të krahasueshme. Në Mbretërinë e Bashkuar në 1936 me "Televizioni me definicion të lartë", por me vetëm 405 rreshta, por gërshetohet gjithashtu filloi. Megjithatë, shpërthimi i Luftës së Dytë Botërore penguar prodhimin e E 1 në numër të madh. Të dhënat mbi numrin e njësive të prodhuara janë afërsisht 50 Çmimi i propozuar i shitjes ishte 650 marka të Rajhut. Edhe pse nazistët u përpoq të përdorë gjithashtu edhe TV për qëllimet e tyre, radio mbeti (shih radio) për shkak të teknologjisë së arritur dhe të provuar, të mesme më e rëndësishme për propagandë naziste.  

Kjo nuk ishte ndoshta deri në 1939, më shumë se 500 televizione në duar private. Kur nisi lufta zhvillimet, megjithatë, ishin tashmë të avancuar tani. Broadband kabllo përshkuar tashmë pjesë të mëdha të Perandorisë Gjermane, kjo ishte menduar për një shpërndarje të kombinuar prej programeve televizive nëpërmjet antena dhe kabllo. Ajo vrapoi eksperimente me telefoninë televiziv. Në Berlin dhe Leipzig njëri e quajti një bisedë televizive celular u instaluar.  

Ata poseduar nga telefoni ka ende një skaner dhe një ekran në mënyrë që thirrësi nuk mund vetëm të dëgjojnë, por të shohim. Në dimër të vitit 1944, fundit të regjistruara në sallën kube e tregon Olimpike të Berlinit televizive parkun që ishin në atë kohë kryesisht në mbështetje të trupave gënjyer hauptstadtnah spitaleve, i vendosur në Perandorinë Gjermane. Zhvillimet u zhvillua vetëm për qëllime ushtarake që filloi lufta. Ishte i njohur, për shembull, bombë kaloj Henschel 293, e cila duhet të hiqet nga një aeroplan mbi objektivat sipërfaqësore. Ajo kishte një aparat televiziv dhe një stacion televiziv vetëm 5 kg në hark.Internet TvInterneti Fernseher Interneti i bën rrugën e saj në dhomat e jetesës. Një laptop apo kompjuter nuk ka nevojë për atë për të bërë kështu. Teknologjitë e reja bëjnë të mundur të lehtë të lidheni me internetin me TV. Ne paraqesim reja të sheshtë hibride për surfing ne shtrat.Linden (e kuqe) - hendeku në mes të internetit dhe televizionit shkrihet. Ajo mori deri në kohët e fundit disa përpjekjeve dhe kutive të veçanta Web për të sjellë botën e internetit me kanalet e saj pazar, faqet WebTV dhe social networking sites në TV, kështu që është gjithashtu e ndryshme sot.Një brez i ri i internet-enabled TV ekran të sheshtë ju lejon të lehtë të shfletoj në kontroll TV largët nga shtrat në pafundësi e rrjetit të të dhënave. Për të shkuar në internet me TV, ajo vetëm ka nevojë për një qasje në internet broadband. Të dhënat vjen nëpërmjet një kabllo të rrjetit ose pa tel në TV.Drejtpërdrejtë me TV në internetFunksionimi i pajisjes është e thjeshtë në koncept, në të mirë, mund të flasim për funksionet e shfletuesit rudimentare. Zakonisht faqet e internetit në dritare program i vogël (widget) mund të zgjidhen në ekran. Kështu që ju mund të merrni shtrirjen telekomandë të shtyjë përmbajtje të tilla si moti, stock quotes, lajme apo filma YouTube to ekran.A këtu është aktualisht në kufijtë e Internet TV. Përmbajtja web janë përshtatur shpesh në ekranet e sheshtë dhe përdoruesi mund të shfletoj në faqet e internetit të cilat ofrojnë prodhuesit në portalet e tyre. Rrjet të gjerë të informacionit dhe shërbimeve në rrjetin e të dhënave globale mbetet i pashfrytëzuar.Internet shfletuesi TV me rudimentare nga PhilipsNjë shumicë nga prodhuesit më të mirë-njohur aplikim tani ka pajisje të përshtatshme në ofertë. Sistemi i quajtur nga Philips TV Net dhe është më i zhvilluar. Prodhues është duke punuar me më shumë se një duzinë shitësit, duke përfshirë YouTube, eBay, foto, ditë shfaqje dhe TomTom. Kështu që ju mund të lexoni në çdo kohë lajmet e fundit në televizion, planifikoni një udhëtim, shikoni fotot pushim apo rifitoj informacion të trafikut.Ndryshe nga prodhues të tjerë, Philips gjithashtu ofron një shfletues të bazuar në Opera Internet TV: Përveç përmbajtjes paracaktuara pastaj mund të zgjidhni ndonjë adresë interneti. Teksti është futur - të ngjashme me një telefon celular - me ndihmën e kombinimeve letër për kontrollin e largët. TV Net është aq larg në dispozicion në pajisjet e serisë 8000, 9000 dhe Kinema 21:09.TV Philips Net me TV për të shfletoj në internet, është një prej tenton të ardhmen (Photo / Pic:. Philips GmbH, Gjermani).Samsung dhe Panasonic janë widget-dukeMe Panasonic Viera Cast quhet gjithë gjë. Kërkesa është ndërtuar në TV si dhe në Blu-Ray lojtarët dhe ju lejon të shikojnë video në YouTube, ndër të tjera, për të shfletoni albume foto në Picasa ose lexuar në lajmet e mbrëmjes ARD lajmet e fundit. Interneti kanal i Youtube dobishme zbaton karakteristika të tjera të tilla si kërkim mode ekran të plotë, dhe shenjat e referimit. Viera Cast është i integruar në mesin e gjërave të tjera, televizor Full HD e Seria Z1, V10 dhe G15.Samsung ofron internet përmes TV është gjithashtu në pajisjet e saj nëpërmjet të ashtuquajturave widgets, shërbimet e preferuar e internetit mund të shtohet si favorit. Ky @ Internet TV platformë gennannte përfshin përmbajtje Web nga Yahoo, Flickr, YouTube, dhe Lajme dhe informacione rreth Bundesligë. Përveç kësaj, ju mund të përdorni interaktive televizion muzikë Putpat krijuar një listë dëgjimi personale nga mbi 500.000 videos. Sistemi i LCD, LED dhe Plasma TV seri të gjashtë, shtatë dhe tetë është i mbështetur. Sony gjithashtu përmendur nga një Applicast mund të funksionojë me TV në internet, ndërsa filmi vazhdon për të kandiduar në sfond. Përveç një RSS lexues për të marrë lajme të thyer, por jo një përmbajtje të vërtetë web në modelet Bravaria E5500 dhe V5800 është aktualisht në dispozicion.Me TV në internet është një temë e nxehtëInternet në TV është ende në foshnjërinë e tij. Pas të gjitha, Internet TV është tashmë një zëvendësim të pranueshme për teletekstin plakjes vjet dhe, përveç lajmeve dhe motit raporteve, raportet e trafikut, dhe rrjetet sociale për të portit në dhomën e ndenjjes. Së fundi, mund të rrjeteve të TV përcakton listat e tyre muzikë, fotografi apo filma nga kompjuter hard drive për të marrë TV ekran të sheshtë.
Mund të zëvendësojnë pajisjet e reja që surfing në PC, por jo, por prirje për të shkuar në internet me TV, prodhuesi nuk mund t'i shpëtojnë më shpejt ose më vonë.

 

 HD TV

Fillimisht nga Shqip Full HD (afat shkurtër për Full High Definition) është e përfunduar dhe e përkthyer "të plotë me rezolucion të lartë". Kështu, aftësia e një pajisje HDTV-të aftë (TV, DVD player, kamera video, set-top box, game konsol, smartphone, etj) është quajtur, lartë i ofruar tani për varg zgjidhjen konsumit HD prej 1920 × 1080 pixels (2, 07 Megapixels) lëshojnë ose të regjistruar. Për shembull, një TV të dy kanë këtë rezolutë të vërtetë fizik ose një definicion të lartë DVD players output rezolucion të plotë të nevojshme në të vërtetë për këto sinjale.
përmbajtje

  
Në tregtinë, termat "HD gati" ose "Gjysma HD" janë përdorur. Këto tregojnë një rezolutë të ulët prej 1.280 × 720 pixel, e cila është pak më pak se gjysma e rezolutës video në lidhje me "Full HD". Përveç "HD të plotë" shprehjes, termi "HD Vërtetë" është në komerciale për këto pajisje kërkesë gjithashtu të përdorura ndonjëherë për të reklamuar saj "Full HD" për pronat, apo edhe irrituese, për të multi-channel format TrueHD Dolby zanore.

Këto pajisje janë në gjendje për të marrë sinjalet e tyre përmes një ndërfaqe dixhitale me 1080p në 50, Hz 60 ose 24 dhe të jenë relike analog i ekranit overscan mund të jetë i fikur për pranimin e kontratave të dhënë nga Shoqata EICTA "HD 1080p gati" industrisë etiketat. [1 ], por në lidhje me cilësinë e imazhit, dimensionet imazh apo performancës pasqyrim i pajisjes, etiketë thotë pak.
shih edhe